Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbroederingsfestival Hip Hub Hooray vanaf dit weekend

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 18:38

In Tongeren, vlak over de grens bij Maastricht, begint deze week het grensoverschrijdende cultuurproject Hip Hub Hooray.

Dit Euregionale project wordt financieel ondersteund door Provincie Limburg.

Award
Het heet hetzelfde, ligt naast elkaar maar weet elkaar toch moeilijk te vinden. Belgisch Limburg en Nederlands Limburg moet meer aan elkaar verbonden worden. Hip Hub Hooray wil hier verandering in brengen door dansers, kunstenaars en muzikanten uit de regio met elkaar te verbinden. De organisatie won vorig jaar nog de 'Red Bull Elektropedia Award' voor het festival.

Vogelvlucht
Het project wordt vrijdagmiddag afgetrapt met de onthulling van een muurschildering in Tongeren. Belgische kunstenares Adele Renault staat wereldwijd bekend om haar hyperrealistische werken waarin ze onder andere duiven portretteert. Voor Hip Hub Hooray kan publiek de hele week komen kijken naar het maakproces van de schildering met het thema vogelvlucht. "In vogelvlucht bevinden we ons in de Euregio allemaal vlak bij elkaar. De vlucht van de duif staat symbool voor nabijheid," zo stelt de organisatie.

Heerlen en Maastricht
De muurschildering van Adele Renault is de eerste in een reeks van Euregionale schilderingen. Op termijn wil de organisatie ook schilderingen laten maken in partnersteden als Maastricht en Heerlen.

Festival
Naast het maken van de muurschildering zijn er de komende maanden ook andere activiteiten. In augustus zijn er workshops waarin artiesten samen over de grenzen heen aan hun skills gaan werken op het gebied van muziek, dans en street art. Het cultuurproject wordt op 14 september afgesloten met een festival. De line-up wordt later bekendgemaakt.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen