Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verbroederingsfestival Hip Hub Hooray vanaf dit weekend

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 18:38

In Tongeren, vlak over de grens bij Maastricht, begint deze week het grensoverschrijdende cultuurproject Hip Hub Hooray.

Dit Euregionale project wordt financieel ondersteund door Provincie Limburg.

Award
Het heet hetzelfde, ligt naast elkaar maar weet elkaar toch moeilijk te vinden. Belgisch Limburg en Nederlands Limburg moet meer aan elkaar verbonden worden. Hip Hub Hooray wil hier verandering in brengen door dansers, kunstenaars en muzikanten uit de regio met elkaar te verbinden. De organisatie won vorig jaar nog de 'Red Bull Elektropedia Award' voor het festival.

Vogelvlucht
Het project wordt vrijdagmiddag afgetrapt met de onthulling van een muurschildering in Tongeren. Belgische kunstenares Adele Renault staat wereldwijd bekend om haar hyperrealistische werken waarin ze onder andere duiven portretteert. Voor Hip Hub Hooray kan publiek de hele week komen kijken naar het maakproces van de schildering met het thema vogelvlucht. "In vogelvlucht bevinden we ons in de Euregio allemaal vlak bij elkaar. De vlucht van de duif staat symbool voor nabijheid," zo stelt de organisatie.

Heerlen en Maastricht
De muurschildering van Adele Renault is de eerste in een reeks van Euregionale schilderingen. Op termijn wil de organisatie ook schilderingen laten maken in partnersteden als Maastricht en Heerlen.

Festival
Naast het maken van de muurschildering zijn er de komende maanden ook andere activiteiten. In augustus zijn er workshops waarin artiesten samen over de grenzen heen aan hun skills gaan werken op het gebied van muziek, dans en street art. Het cultuurproject wordt op 14 september afgesloten met een festival. De line-up wordt later bekendgemaakt.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen