Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbroederingsfestival Hip Hub Hooray vanaf dit weekend

Geplaatst opdonderdag 11 juli 2019 - 18:38

In Tongeren, vlak over de grens bij Maastricht, begint deze week het grensoverschrijdende cultuurproject Hip Hub Hooray.

Dit Euregionale project wordt financieel ondersteund door Provincie Limburg.

Award
Het heet hetzelfde, ligt naast elkaar maar weet elkaar toch moeilijk te vinden. Belgisch Limburg en Nederlands Limburg moet meer aan elkaar verbonden worden. Hip Hub Hooray wil hier verandering in brengen door dansers, kunstenaars en muzikanten uit de regio met elkaar te verbinden. De organisatie won vorig jaar nog de 'Red Bull Elektropedia Award' voor het festival.

Vogelvlucht
Het project wordt vrijdagmiddag afgetrapt met de onthulling van een muurschildering in Tongeren. Belgische kunstenares Adele Renault staat wereldwijd bekend om haar hyperrealistische werken waarin ze onder andere duiven portretteert. Voor Hip Hub Hooray kan publiek de hele week komen kijken naar het maakproces van de schildering met het thema vogelvlucht. "In vogelvlucht bevinden we ons in de Euregio allemaal vlak bij elkaar. De vlucht van de duif staat symbool voor nabijheid," zo stelt de organisatie.

Heerlen en Maastricht
De muurschildering van Adele Renault is de eerste in een reeks van Euregionale schilderingen. Op termijn wil de organisatie ook schilderingen laten maken in partnersteden als Maastricht en Heerlen.

Festival
Naast het maken van de muurschildering zijn er de komende maanden ook andere activiteiten. In augustus zijn er workshops waarin artiesten samen over de grenzen heen aan hun skills gaan werken op het gebied van muziek, dans en street art. Het cultuurproject wordt op 14 september afgesloten met een festival. De line-up wordt later bekendgemaakt.

Het OLS 2019 volg je bij L1 en 1Limburg

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen