Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbreding van de A2 niet sneller

Geplaatst opmaandag 25 november 2019 - 21:06

Een versnelling van het proces om de A2 te verbreden tussen de knooppunten Het Vonderen bij Echt en Kerensheide bij Urmond zit er niet in.

VVD-minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur zei dat tijdens een commissievergadering van de Tweede Kamer in reactie op een pleidooi van PVV-Kamerlid Roy van Aalst. Hij is vóór versnelling van het proces.

Drie rijstroken
Nu staat de verbreding van de A2 van twee keer twee naar twee keer drie rijstroken gepland van 2025 tot 2027. "En dat blijft ook zo", aldus minister Van Nieuwenhuizen.

Onderzoek
Van Nieuwenhuizen wees erop dat Rijkswaterstaat wel de mogelijkheid heeft onderzocht twee jaar eerder te beginnen met de werkzaamheden. "Maar dat zou leiden tot vertraging van andere projecten in Zuid-Nederland en dus negatieve gevolgen hebben voor weggebruikers. Het zou ook leiden tot hoge kosten", aldus de minister.

Stikstof
Eerder schreef de minister een brief aan de Tweede Kamer over de gevolgen van de stikstof-uitspraak van de Raad van State voor geplande infrastructuurprojecten. Daarin liet ze weten dat dit project door kan gaan.

Lees ook: Groen licht voor verbreding A2

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen