Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbreding A67 Venlo - Eindhoven stuk dichterbij

Geplaatst opmaandag 24 november 2014 - 17:17

De verbreding van de A67 tussen Venlo en Eindhoven naar 2x3 rijstroken lijkt een stuk dichterbij te komen.

De kans is namelijk vrij groot dat een meerderheid van de Tweede Kamer tegen het plan voor een nieuwe rondweg rond Eindhoven stemt. Zij vindt de zogeheten 'ruit' rond Eindhoven niet nodig en steekt het geld liever onder meer in de aanpak van files op de A67.

Eenmansfracties beslissen
In een commissievergadering bleek dat de voorstanders daarvan 74 kamerzetels achter zich hebben. Het plan voor de rondweg kan rekenen op 69 stemmen. Uiteindelijk bepaalt een aantal eenmansfracties en afsplitsingen welke kant het op gaat. Zij waren vandaag niet bij het debat aanwezig.

Minister Schultz van Haegen maakte duidelijk zich bij het besluit van de Tweede Kamer neer te leggen.

Verbreding A2
Over de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven deed zij geen enkele toezegging. Volgens Schultz is volgens de gehanteerde normen geen sprake van een knelpunt, ook al ervaart de regio dat wel zo en wil zij dat maatregelen worden genomen.

Weert-Eindhoven wordt wel opnieuw bekeken bij het onderzoek dat loopt naar de zogeheten 'kennis-as' Utrecht-Eindhoven, zei Schultz van Haegen.

Martijn van Helvert voorzitter
Opvallend was nog dat het kersverse Tweede Kamerlid Martijn van Helvert uit Susteren meteen voorzitter was van de vergadering van de kamercommissie voor infrastructuur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kamer steunt verbreding A67 Venlo - Eindhoven
Overzicht A67: ongevallen en opstoppingen
Meerderheid ziet niets in verbreding A2 Weert - Eindhoven
A67 weer open na ongelukken
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen