Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbreding A67 Venlo - Eindhoven stuk dichterbij

Geplaatst opmaandag 24 november 2014 - 17:17

De verbreding van de A67 tussen Venlo en Eindhoven naar 2x3 rijstroken lijkt een stuk dichterbij te komen.

De kans is namelijk vrij groot dat een meerderheid van de Tweede Kamer tegen het plan voor een nieuwe rondweg rond Eindhoven stemt. Zij vindt de zogeheten 'ruit' rond Eindhoven niet nodig en steekt het geld liever onder meer in de aanpak van files op de A67.

Eenmansfracties beslissen
In een commissievergadering bleek dat de voorstanders daarvan 74 kamerzetels achter zich hebben. Het plan voor de rondweg kan rekenen op 69 stemmen. Uiteindelijk bepaalt een aantal eenmansfracties en afsplitsingen welke kant het op gaat. Zij waren vandaag niet bij het debat aanwezig.

Minister Schultz van Haegen maakte duidelijk zich bij het besluit van de Tweede Kamer neer te leggen.

Verbreding A2
Over de verbreding van de A2 tussen Weert en Eindhoven deed zij geen enkele toezegging. Volgens Schultz is volgens de gehanteerde normen geen sprake van een knelpunt, ook al ervaart de regio dat wel zo en wil zij dat maatregelen worden genomen.

Weert-Eindhoven wordt wel opnieuw bekeken bij het onderzoek dat loopt naar de zogeheten 'kennis-as' Utrecht-Eindhoven, zei Schultz van Haegen.

Martijn van Helvert voorzitter
Opvallend was nog dat het kersverse Tweede Kamerlid Martijn van Helvert uit Susteren meteen voorzitter was van de vergadering van de kamercommissie voor infrastructuur.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kamer steunt verbreding A67 Venlo - Eindhoven
Overzicht A67: ongevallen en opstoppingen
Meerderheid ziet niets in verbreding A2 Weert - Eindhoven
A67 weer open na ongelukken
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen