Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbouwingsplannen Kasteel Elsloo

Geplaatst opmaandag 30 januari 2017 - 6:47

Er zijn vergevorderde plannen voor een interne verbouwing van kasteel Elsloo. Het gaat om het rechterdeel, waartoe ook de kasteeltoren behoort.

Op de begane grond, nu vooral opslagruimte, zou de reeds gerenoveerde molen uit 1551 goed zichtbaar moeten worden vanuit een infocentrum met laagdrempelige horeca voor doelgroepen als wandelaars en vissers.

Overname
Idee├źn om het monument breder toegankelijk te maken kwamen al kort na de overname door de gemeente ter sprake. Dat was in 2014, een jaar voordat Jo Meijers zijn zilveren jubileum als exploitant vierde.

Watermolen
"We vonden het jammer dat een en ander maar niet verder ontwikkeld werd. De bedoeling is er meer een geheel van te maken, het mooiste deel erbij te betrekken", zegt Meijers. Hij doelt met name op de watermolen, die aan de voorzijde niet zichtbaar is. Ook van de botanische tuin, door het IVN onderhouden, de molen en de wijnkelder wil hij meer mensen laten genieten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drie nieuwe Bib Gourmands voor Limburg
190306-1803-cpo-steinhagen-sevenum-scene-4-OPEN-675
Tien appartementen in monumentale boerderij
Adellijk bezoek voor gemeente Stein
wielermonument Elsloo (15 sep 2019)
Oud-wielrenner onthult wielermonument in Elsloo
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen