Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verbouwingsplannen Kasteel Elsloo

Geplaatst opmaandag 30 januari 2017 - 6:47

Er zijn vergevorderde plannen voor een interne verbouwing van kasteel Elsloo. Het gaat om het rechterdeel, waartoe ook de kasteeltoren behoort.

Op de begane grond, nu vooral opslagruimte, zou de reeds gerenoveerde molen uit 1551 goed zichtbaar moeten worden vanuit een infocentrum met laagdrempelige horeca voor doelgroepen als wandelaars en vissers.

Overname
Ideeën om het monument breder toegankelijk te maken kwamen al kort na de overname door de gemeente ter sprake. Dat was in 2014, een jaar voordat Jo Meijers zijn zilveren jubileum als exploitant vierde.

Watermolen
"We vonden het jammer dat een en ander maar niet verder ontwikkeld werd. De bedoeling is er meer een geheel van te maken, het mooiste deel erbij te betrekken", zegt Meijers. Hij doelt met name op de watermolen, die aan de voorzijde niet zichtbaar is. Ook van de botanische tuin, door het IVN onderhouden, de molen en de wijnkelder wil hij meer mensen laten genieten.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie nieuwe Bib Gourmands voor Limburg
Adellijk bezoek voor gemeente Stein
Start archeologische opgravingen Elsloo
Lintje voor dressuurcoach Sjef Janssen uit Elsloo
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen