Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbouwing Sittardse kerk tot buurthuis gereed

Geplaatst opwoensdag 5 oktober 2016 - 14:59

De verbouwing van de Heilige Gemmakerk in de Sittardse wijk Sanderbout tot multifunctioneel centrum is 14 oktober gereed.

Het 1,4 miljoen euro kostende plan heeft meerdere malen vertraging opgelopen.

Jaren onderhandeld
De gemeente Sittard-Geleen heeft jaren met vertegenwoordigers uit de volkswijk onderhandeld over de komst van het ontmoetingscentrum, een plan dat door de buurt 'gedragen' moest worden.
Aanvankelijk was het de bedoeling een geheel nieuw pand te bouwen in de wijk. Maar dat plan ging op het laatste moment de prullenbak in, toen het idee werd ingebracht de leegstaande Heilige Gemmakerk voor sloop te behoeden, door het buurthuis daarin onder te brengen.

Verenigingen
Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwing van de kerk tot buurthuis. Een dag na oplevering kunnen de eerste verenigingen al in het multifunctioneel centrum terecht.

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen