Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verbouwing MECC Maastricht miljoenen duurder dan gepland

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 13:43

De kosten van de verbouwing van expositie- en congrescentrum MECC in Maastricht zijn fors gestegen: van 35 miljoen naar bijna 50 miljoen euro.

Dat bleek donderdag tijdens een persbijeenkomst over de verbouwing.

Bouw
De oplopende kosten hebben te maken met de overspannen bouwmarkt, zeggen de gemeente Maastricht en de provincie. Zowel de gemeente als de provincie verhogen hun bijdrage aan de verbouwing beide met 6,8 miljoen. Dat bedrag komt bovenop de 35 miljoen die de gemeente als eigenaar, de provincie en het MECC zelf al hadden gereserveerd voor de verbouwing.

Investering
Volgens gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) betaalt die investering zich op den duur terug. Wethouder John Aarts (VVD) van Maastricht is blij dat de provincie mee investeert. "MECC Maastricht wordt zo een nog sterkere speler op de congresmarkt. Voor de economie van onze stad uiteraard zeer voornaam."

Video: L1

Modernisering
De verbouwing van het MECC in Maastricht gaat in juni van start. Twee jaar geleden werden de plannen voor de renovatie van het expositie- en congrescentrum gepresenteerd. In de aanloop naar de grote verbouwing is het parkeerterrein voor de hoofdingang opnieuw ingericht en is de passage tussen de Expo Foyer en de Zuidhal gemoderniseerd. Volgens de directeur van het MECC gaat het congrescentrum na de verbouwing onder meer een grotere rol spelen als vergader- en ontmoetingsplek voor de duizenden medewerkers van de Health Campus Maastricht.

Vier fasen
Het MECC wordt in vier fasen verbouwd. De meest ingrijpende maatregelen zijn de gedeeltelijke sloop en nieuwbouw van het congrescentrum en de uitbreiding van de Expo Foyer. Het gebouw krijgt daardoor een nieuwe façade.

De uitbreiding van MECC Maastricht is gegund aan Mertens Bouwbedrijf BV uit Weert.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen