Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbouwing MECC Maastricht miljoenen duurder dan gepland

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 13:43

De kosten van de verbouwing van expositie- en congrescentrum MECC in Maastricht zijn fors gestegen: van 35 miljoen naar bijna 50 miljoen euro.

Dat bleek donderdag tijdens een persbijeenkomst over de verbouwing.

Bouw
De oplopende kosten hebben te maken met de overspannen bouwmarkt, zeggen de gemeente Maastricht en de provincie. Zowel de gemeente als de provincie verhogen hun bijdrage aan de verbouwing beide met 6,8 miljoen. Dat bedrag komt bovenop de 35 miljoen die de gemeente als eigenaar, de provincie en het MECC zelf al hadden gereserveerd voor de verbouwing.

Investering
Volgens gedeputeerde Joost van den Akker (VVD) betaalt die investering zich op den duur terug. Wethouder John Aarts (VVD) van Maastricht is blij dat de provincie mee investeert. "MECC Maastricht wordt zo een nog sterkere speler op de congresmarkt. Voor de economie van onze stad uiteraard zeer voornaam."

Video: L1

Modernisering
De verbouwing van het MECC in Maastricht gaat in juni van start. Twee jaar geleden werden de plannen voor de renovatie van het expositie- en congrescentrum gepresenteerd. In de aanloop naar de grote verbouwing is het parkeerterrein voor de hoofdingang opnieuw ingericht en is de passage tussen de Expo Foyer en de Zuidhal gemoderniseerd. Volgens de directeur van het MECC gaat het congrescentrum na de verbouwing onder meer een grotere rol spelen als vergader- en ontmoetingsplek voor de duizenden medewerkers van de Health Campus Maastricht.

Vier fasen
Het MECC wordt in vier fasen verbouwd. De meest ingrijpende maatregelen zijn de gedeeltelijke sloop en nieuwbouw van het congrescentrum en de uitbreiding van de Expo Foyer. Het gebouw krijgt daardoor een nieuwe façade.

De uitbreiding van MECC Maastricht is gegund aan Mertens Bouwbedrijf BV uit Weert.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen