Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verbod voor kinderverpleegkundige na ontucht met 13-jarige

Geplaatst opvrijdag 19 januari 2018 - 9:16

Een 54-jarige kinderverpleegkundige uit Hoensbroek mag niet meer met kinderen werken omdat hij is veroordeeld voor betaalde seks met een dertienjarige jongen in 2014.

Het medisch tuchtcollege in Eindhoven heeft dat bepaald op verzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg. De maatregel gaat per direct in.

Ontucht
Hoensbroekenaar L. van de K. werd in 2016 veroordeeld voor ontucht met de jongen. De jongen was afkomstig uit België, en bood zichzelf op internet aan voor betaalde seks. Van de K. kwam met de schandknaap in contact via een man uit Brunssum, die ook werd veroordeeld.

Ontslagen
Verpleegkundige Van de K. kreeg één dag cel en 180 uur werkstraf voor het misbruik, onder meer omdat het voor de rechter volstrekt helder was dat hij niet wist dat de jongen minderjarig was. Als gevolg van de veroordeling werd hij al ontslagen door het ziekenhuis waar hij op de kinderafdeling werkte. Hij werkte volgens de uitspraak van het tuchtcollege op de kinderafdeling van een academisch ziekenhuis, naar alle waarschijnlijkheid dus het UMC+ in Maastricht.

Lees ook: Jaar cel voor misbruik 13-jarige jongen

Tuchtcollege
Vanwege de zorg voor kinderen die aan de verpleegkundige is toevertrouwd daagde de inspectie de kinderverpleegkundige eind vorig jaar voor de tuchtrechter. Omdat de man weer op zoek is naar een baan bepaalde het tuchtcollege dat hij de bevoegdheid om met kinderen te werken onmiddellijk verliest.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen