Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbod op gebruik van beekwater

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 15:38

Waterschap Limburg heeft een verbod ingesteld op het gebruik van water uit beken en sloten.

Het verbod geldt tot het moment dat de waterafvoer van de beken weer op niveau is en uiterlijk tot 1 oktober.

Te droog
Het sproeien van tuinen vanuit beken en sloten is verboden. Hetzelfde geldt voor het beregenen van sportvelden. De maatregel is nodig, omdat de afvoeren van de beek te laag zijn. Dat komt door de droogte van 2018, een drogere winter en tot nu toe relatief droog voorjaar. Met het verbod moet het verder zakken van het waterpeil voorkomen worden. Ook zou het acute schade in beken tegen moeten gaan en is het nodig om te zorgen voor voldoende watervoorraad in aanloop naar de zomer.

Zomerstand
Har Frenken, bestuurder bij Waterschap Limburg: "Ondanks dat alle stuwen de hele winter op zomerstand hebben gestaan om zoveel mogelijk regenwater vast te houden, blijft de afvoer van beken dalen en is het grondwaterpeil nog steeds historisch laag. Het vooruitzicht blijft dat er relatief weinig regen valt, dus we moeten zorgen dat we al het water vasthouden in ons watersysteem."

Waterschap Limburg houdt in de gaten of het verbod wordt nageleefd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen