Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbod op gebruik van beekwater

Geplaatst opdinsdag 4 juni 2019 - 15:38

Waterschap Limburg heeft een verbod ingesteld op het gebruik van water uit beken en sloten.

Het verbod geldt tot het moment dat de waterafvoer van de beken weer op niveau is en uiterlijk tot 1 oktober.

Te droog
Het sproeien van tuinen vanuit beken en sloten is verboden. Hetzelfde geldt voor het beregenen van sportvelden. De maatregel is nodig, omdat de afvoeren van de beek te laag zijn. Dat komt door de droogte van 2018, een drogere winter en tot nu toe relatief droog voorjaar. Met het verbod moet het verder zakken van het waterpeil voorkomen worden. Ook zou het acute schade in beken tegen moeten gaan en is het nodig om te zorgen voor voldoende watervoorraad in aanloop naar de zomer.

Zomerstand
Har Frenken, bestuurder bij Waterschap Limburg: "Ondanks dat alle stuwen de hele winter op zomerstand hebben gestaan om zoveel mogelijk regenwater vast te houden, blijft de afvoer van beken dalen en is het grondwaterpeil nog steeds historisch laag. Het vooruitzicht blijft dat er relatief weinig regen valt, dus we moeten zorgen dat we al het water vasthouden in ons watersysteem."

Waterschap Limburg houdt in de gaten of het verbod wordt nageleefd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen