Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verbod op carbidschieten in heel Zuid-Limburg'

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 22:29

Er komt een verbod op carbidschieten in Zuid-Limburg rond de jaarwisseling.

Dat nieuwtje had burgemeester Harry Leunessen van Vaals maandagavond te melden in een commissievergadering, schrijft De Limburger.

Gevaren
Nu er landelijk een vuurwerkverbod is ingesteld voor Oud en Nieuw is er een run ontstaan op carbid. Dat is namelijk niet verboden. Politievakbonden en boa's vrezen dat met name veel jongeren carbid gaan schieten, met alle gevaren van dien. Carbidschieten is in Limburg geen traditie, en deze manier van knallen moet met kennis van zaken gebeuren omdat er nogal wat risico's aan kleven.

Waterbedeffect voorkomen
Onlangs besloot het Veiligheidsoverleg, met daarin de voorzitters van de 25 veiligheidsregio's in Nederland, dat er geen landelijk verbod op carbidschieten zou komen, maar dat burgemeesters zelf kunnen bepalen of ze het verbieden. Volgens Leunessen wordt het in heel Zuid-Limburg verboden om te voorkomen dat jongeren uitwijken naar gemeenten waar geen verbod geldt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen