Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbod op beregenen met water uit beken en plassen

Geplaatst opdinsdag 30 juni 2015 - 21:12

Met ingang van donderdag geldt er een beregeningsverbod met water uit beken en plassen in een groot deel van Noord- en Midden-Limburg.

Het waterschap Peel en Maasvallei heeft daar dinsdag in verband met de droogte en lage waterstanden in beken toe besloten.

Boeren en tuinders
Het verbod treft vooral boeren en tuinders. Die hebben vaak een vergunning om water te kunnen onttrekken uit beken en plassen.

De agrariërs zijn volgens zegsman Roel Boots van de LLTB (Limburgse Land- en Tuinbouwbond) goed voorbereid op de maatregel. "De meeste leden hebben eigen waterputten", licht hij toe. Het verbod op het onttrekken van water geldt namelijk niet voor grondwater.

Voorbereid
De agrariërs hielden al enigszins rekening met een dergelijk beregeningsverbod. De LLTB had de achterban vorige week er al op gewezen dat er vanwege de aanhoudende droogte kans bestond op zo’n verbod. De waarschuwing stelde de boeren in staat om preventief nog even wat extra te beregenen.

Niet alle teelten
Het verbod geldt overigens niet voor het beregenen van kapitaalintensieve teelten als fruit, groenten, bloemen en boom teelt. Gewassen als grasland, granen, suikerbieten en aardappelen vallen wel onder het verbod.

Waterschap Roer en Overmaas
Het waterschap Roer en Overmaas, werkzaam in het zuidelijk deel van Midden-Limburg en Zuid-Limburg, stelt vooralsnog geen verbod voor het onttrekken van water uit beken en plassen in.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Mariapeel water natuur
Water in Noord- en Midden-Limburg is te vies
App waarschuwt voortaan bij hoogwater
Boeren ook schuldig aan wateroverlast
Bomen Bos Boom Es Essen Natuur
Bomen op dijken in Noord- en Midden-Limburg gerooid
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen