Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verbod Bandidos gaat ook andere motorclubs raken'

Geplaatst opdonderdag 21 december 2017 - 6:00

Het verbod van motorclub Bandidos zal ook consequenties hebben voor andere motorclubs in Limburg, zoals Satudarah of de Hells Angels.

Dat verwacht Annemarie Penn-te Strake, woordvoerder van de 33 Limburgse gemeenten als het gaat over de motorbendes.

"Als het OM ook in die zaken voldoende materiaal verzamelt, dan verwacht ik echt dat daar ook een verbod op komt", aldus Penn bij L1 Radio.

Lees ook: Motorclub Bandidos per direct verboden door de rechter

Wegwezen
De advocaten van de Bandidos kondigden aan om het verbod door de rechter aan te vechten. De Maastrichtse burgemeester schat in dat de beroepsprocedure nog jaren zal duren. "Ik schat nog een jaar of twee tot drie voordat politie en justitie iets kunnen doen. Maar dat neemt niet weg dat wij als bestuurders nu wel al iets kunnen doen. Als je nu een groep ziet van de Bandidos, dan kun je zeggen dat de openbare orde wordt verstoord. Dat is een verboden club, wegwezen. Dus wij kunnen als bestuurders nu wel al iets doen, justitie en politie moeten helaas nog een tijdje wachten."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen