Overslaan en naar de inhoud gaan

Verbazing over stopzetten verkeersveiligheidsproject

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2015 - 12:21

De 11 deelnemers aan Traffic Informers hebben 'met grote verslagenheid' kennis genomen van het voornemen van het provinciebestuur om na 12 jaar op 1 januari te stoppen met het verkeersveiligheidsproject.

In een brief aan het Limburgs Parlement schrijven zij dat 'onze groep hier zeer teleurgesteld over is'. Het project houdt in dat verkeersslachtoffers die voor het leven zijn getekend, hun verhaal vertellen aan scholieren van middelbare scholen.

Oneens
Volgens het provinciebestuur is gebleken dat het project niet direct tot veiliger verkeersgedrag bij jongeren leidt. Maar de Traffic Informers zijn het daar niet mee eens. Zij zeggen overtuigd te zijn van de kracht en doelmatigheid van hun aanpak. 'Geen enkel wetenschappelijk onderzoek heeft kunnen aantonen dat dit niet de juiste manier van communiceren en voorlichten is', staat in de brief.

Projectleider
Ook andere argumenten om te stoppen, zouden niet kloppen. Zo zou er binnen het ambtelijk apparaat geen nieuwe projectleider gevonden kunnen worden. Traffic Informers zeggen dat ze dat probleem intern hebben opgelost. Verder ontkennen ze dat er onvoldoende sprake is van verjonging waardoor het verschil in leeftijd met de scholieren steeds groter wordt. Er zijn namelijk drie nieuwe Traffic Informers in opleiding.

Redding?
De organisatie heeft haar hoop gevestigd op de provinciale politiek om het project te redden. Coalitiepartijen SP en VVD hebben tijdens een recente commissievergadering al laten weten dat ze vinden dat Traffic Informers moet blijven bestaan. Ze denken erover om samen een motie in te dienen.

Subsidie
De Traffic Informers geven ruim 550 sessies per jaar en bereiken daarmee een kleine 200 duizend leerlingen. De provincie geeft jaarlijks 85 duizend euro subsidie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie twijfelt over lessen met verkeersslachtoffers
Gouvernement Provinciale Staten Provincie Limburg Provincie Bestuur Maastricht
Provincie trekt stekker uit Traffic Informers-project
Verkeer Stop Bord
Provincie wil stoppen met project verkeersslachtoffers
Traffic Informers blijven bestaan
Overzicht
Bekendmaking LVK-Finalisten
Uitgelicht
Bekendmaking finalisten LVK 2020 live op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook

De uitzending die je niet wilt missen! Het moment dat 60 halvefinalisten van het LVK in ultieme spanning zitten. Zaterdag 1 februari gaan vier verslaggevers de provincie in om de 20 finalisten van het LVK 2020 te verrassen. En dan is het feest!

Luister én kijk dit jaar mee op zaterdag 1 februari tussen 12:00 en 16:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook!

Meer over de uitzending
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen