Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verbazing over stopzetten verkeersveiligheidsproject

Geplaatst opdinsdag 12 mei 2015 - 12:21

De 11 deelnemers aan Traffic Informers hebben 'met grote verslagenheid' kennis genomen van het voornemen van het provinciebestuur om na 12 jaar op 1 januari te stoppen met het verkeersveiligheidsproject.

In een brief aan het Limburgs Parlement schrijven zij dat 'onze groep hier zeer teleurgesteld over is'. Het project houdt in dat verkeersslachtoffers die voor het leven zijn getekend, hun verhaal vertellen aan scholieren van middelbare scholen.

Oneens
Volgens het provinciebestuur is gebleken dat het project niet direct tot veiliger verkeersgedrag bij jongeren leidt. Maar de Traffic Informers zijn het daar niet mee eens. Zij zeggen overtuigd te zijn van de kracht en doelmatigheid van hun aanpak. 'Geen enkel wetenschappelijk onderzoek heeft kunnen aantonen dat dit niet de juiste manier van communiceren en voorlichten is', staat in de brief.

Projectleider
Ook andere argumenten om te stoppen, zouden niet kloppen. Zo zou er binnen het ambtelijk apparaat geen nieuwe projectleider gevonden kunnen worden. Traffic Informers zeggen dat ze dat probleem intern hebben opgelost. Verder ontkennen ze dat er onvoldoende sprake is van verjonging waardoor het verschil in leeftijd met de scholieren steeds groter wordt. Er zijn namelijk drie nieuwe Traffic Informers in opleiding.

Redding?
De organisatie heeft haar hoop gevestigd op de provinciale politiek om het project te redden. Coalitiepartijen SP en VVD hebben tijdens een recente commissievergadering al laten weten dat ze vinden dat Traffic Informers moet blijven bestaan. Ze denken erover om samen een motie in te dienen.

Subsidie
De Traffic Informers geven ruim 550 sessies per jaar en bereiken daarmee een kleine 200 duizend leerlingen. De provincie geeft jaarlijks 85 duizend euro subsidie.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie twijfelt over lessen met verkeersslachtoffers
Verkeer Stop Bord
Provincie wil stoppen met project verkeersslachtoffers
Traffic Informers blijven bestaan
Verkeer Stop Bord
Doorstart project verkeersslachtoffers vertraagd
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen