Overslaan en naar de inhoud gaan

'Verband Satudarah met liquidatiepoging Sittard'

Geplaatst opmaandag 11 januari 2021 - 16:27

De oorspronkelijk uit Geleen afkomstige Vince C. is een van de verdachten die vastzitten voor de liquidatiepoging in september in Sittard.

De 35-jarige man is lid van motorclub Satudarah in Denemarken, schrijft De Limburger. Ook een Deense verdachte die zaterdag werd opgepakt, is volgens de krant lid van die motorbende.

Vier aanhoudingen
Vince C. staat als rapper bekend als Vince Keys. Hij werd vrijdag in Maastricht opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de zaak. Later op die dag werd ook een 36-jarige man uit Sittard-Geleen aangehouden. Volgens de krant heeft deze Kevin S. destijds het beoogde slachtoffer van de liquidatiepoging naar Sittard gelokt.

Rapper Vince C.
Verdachte Vince C., alias Vince Keys, in een van zijn rapvideo's.
Foto: YouTube

Satudarahkopstuk
Zaterdag volgde de Deense verdachte, zondag werd een 19-jarige man opgepakt in Kinrooi. Dit is volgens De Limburger de zoon van oud-Satudarahkopstuk en vermeend drugscrimineel Tony P. uit Brunssum. Die man zit op dit moment in de gevangenis in België, waar zijn cel werd onderzocht in verband met de zaak.

Lees ook: Vierde aanhouding na liquidatiepoging Sittard

Slachtoffer aangehouden
Bij de schietpartij in Sittard raakte de 38-jarige Roermondenaar Anthy P. ernstig gewond. Hij werd in zijn auto vanaf een motorfiets onder vuur genomen. Het slachtoffer van de schietpartij is zelf ook niet van onbesproken gedrag: hij werd op 18 december gearresteerd voor bedreiging. In zijn woning in Roermond vond de politie daarna een vuurwapen.

Lees ook: Slachtoffer schietpartij aangehouden voor bedreiging

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen