Overslaan en naar de inhoud gaan

Verandering voor vrachtwagens: nieuwe inhaalverboden

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 16:13

Het inhaalverbod voor vrachtwagens bij Venlo wordt vanaf 2020 opgeheven. Tussen Maastricht en Maastricht Aachen Airport wordt er op dat moment juist een verbod ingevoerd.

Dat blijkt uit het ontwerp verkeersbesluit van Rijkswaterstaat.

Verbod opgeheven
Op dit moment geldt er een inhaalverbod voor vrachtwagens tussen knooppunt Tiglia en Venlo, maar door de grote hoeveelheid trucks op dat traject is besloten het verbod op te heffen. Ander verkeer kan door de rij vrachtwagens amper nog invoegen. Het verbod tussen Tiglia en Tegelen blijft wel gehandhaafd.

Koning Willem-Alexandertunnel
Daar staat tegenover dat er op enkele plekken in de provincie verboden bijkomen. Vrachtwagens die in noordelijke richting rijden tussen de Koning Willem-Alexandertunnel en Maastricht Aachen Airport mogen vanaf januari 2020 niet meer inhalen. Vanaf het vliegveld tot aan knooppunt Kerensheide is het dan wel weer toegestaan. Daar geldt nu een inhaalverbod overdag.

Spits
In zuidelijke richting gaat er overdag een verbod gelden tussen Kerensheide en Maastricht-Noord. Verder naar de tunnel komt er een algeheel inhaalverbod. Ook tussen Venray en Boxmeer moeten trucks binnenkort overdag in beide richtingen op de rechterbaan blijven. Tussen Grubbenvorst en Venray geldt nu een inhaalverbod in de spits. Dat wordt uitgebreid naar overdag.

De plannen zijn ter inzage gepubliceerd in de Staatscourant. Mensen kunnen bezwaar maken tegen de wijzigingen.

Bekijk hieronder wat er op de Limburgse wegen verandert voor vrachtwagens:

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen