Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Verandering voor vrachtwagens: nieuwe inhaalverboden

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 16:13

Het inhaalverbod voor vrachtwagens bij Venlo wordt vanaf 2020 opgeheven. Tussen Maastricht en Maastricht Aachen Airport wordt er op dat moment juist een verbod ingevoerd.

Dat blijkt uit het ontwerp verkeersbesluit van Rijkswaterstaat.

Verbod opgeheven
Op dit moment geldt er een inhaalverbod voor vrachtwagens tussen knooppunt Tiglia en Venlo, maar door de grote hoeveelheid trucks op dat traject is besloten het verbod op te heffen. Ander verkeer kan door de rij vrachtwagens amper nog invoegen. Het verbod tussen Tiglia en Tegelen blijft wel gehandhaafd.

Koning Willem-Alexandertunnel
Daar staat tegenover dat er op enkele plekken in de provincie verboden bijkomen. Vrachtwagens die in noordelijke richting rijden tussen de Koning Willem-Alexandertunnel en Maastricht Aachen Airport mogen vanaf januari 2020 niet meer inhalen. Vanaf het vliegveld tot aan knooppunt Kerensheide is het dan wel weer toegestaan. Daar geldt nu een inhaalverbod overdag.

Spits
In zuidelijke richting gaat er overdag een verbod gelden tussen Kerensheide en Maastricht-Noord. Verder naar de tunnel komt er een algeheel inhaalverbod. Ook tussen Venray en Boxmeer moeten trucks binnenkort overdag in beide richtingen op de rechterbaan blijven. Tussen Grubbenvorst en Venray geldt nu een inhaalverbod in de spits. Dat wordt uitgebreid naar overdag.

De plannen zijn ter inzage gepubliceerd in de Staatscourant. Mensen kunnen bezwaar maken tegen de wijzigingen.

Bekijk hieronder wat er op de Limburgse wegen verandert voor vrachtwagens:

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen