Overslaan en naar de inhoud gaan

Verandering voor vrachtwagens: nieuwe inhaalverboden

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 16:13

Het inhaalverbod voor vrachtwagens bij Venlo wordt vanaf 2020 opgeheven. Tussen Maastricht en Maastricht Aachen Airport wordt er op dat moment juist een verbod ingevoerd.

Dat blijkt uit het ontwerp verkeersbesluit van Rijkswaterstaat.

Verbod opgeheven
Op dit moment geldt er een inhaalverbod voor vrachtwagens tussen knooppunt Tiglia en Venlo, maar door de grote hoeveelheid trucks op dat traject is besloten het verbod op te heffen. Ander verkeer kan door de rij vrachtwagens amper nog invoegen. Het verbod tussen Tiglia en Tegelen blijft wel gehandhaafd.

Koning Willem-Alexandertunnel
Daar staat tegenover dat er op enkele plekken in de provincie verboden bijkomen. Vrachtwagens die in noordelijke richting rijden tussen de Koning Willem-Alexandertunnel en Maastricht Aachen Airport mogen vanaf januari 2020 niet meer inhalen. Vanaf het vliegveld tot aan knooppunt Kerensheide is het dan wel weer toegestaan. Daar geldt nu een inhaalverbod overdag.

Spits
In zuidelijke richting gaat er overdag een verbod gelden tussen Kerensheide en Maastricht-Noord. Verder naar de tunnel komt er een algeheel inhaalverbod. Ook tussen Venray en Boxmeer moeten trucks binnenkort overdag in beide richtingen op de rechterbaan blijven. Tussen Grubbenvorst en Venray geldt nu een inhaalverbod in de spits. Dat wordt uitgebreid naar overdag.

De plannen zijn ter inzage gepubliceerd in de Staatscourant. Mensen kunnen bezwaar maken tegen de wijzigingen.

Bekijk hieronder wat er op de Limburgse wegen verandert voor vrachtwagens:

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen