Overslaan en naar de inhoud gaan

Vera van Pol stunt met turnploeg: brons in landenwedstrijd

Geplaatst opzaterdag 4 augustus 2018 - 16:28

De Nederlandse turnsters, met Vera van Pol uit Tungelroy, zijn in de landenfinale bij de EK in Glasgow als derde geëindigd.

Van Pol, Céline van Gerner, Sanne Wevers, Tisha Volleman en Naomi Visser waren met een score van 159,563 verantwoordelijk voor die historische prestatie. De laatste keer dat Nederland als land een EK-medaille veroverde was in 2002 in Patras, toen zilver. Het goud was voor Rusland met een score van 165,195. Frankrijk pakte het zilver: 161,131.

Balk
De Nederlandse vrouwen begonnen op balk, waar Wevers tot een acceptabele 13,700 kwam. Daarmee deed de olympisch kampioene het beter dan in de kwalificaties: 13,366. Zondag staat ze in de toestelfinale. Van Gerner kwam tot 12,800, Van Pol ging van de balk: 11,366. "Het was balen, maar we hebben ons snel herpakt", zei Van Pol, die op vloer 12,900 liet noteren. Volleman was goed voor 13,200 en Van Gerner, zondag actief in de vloerfinale, kreeg een score van 13,100.

Sprong
Ook op sprong met Volleman (14,266), Van Pol (14,066) en Visser (13,766) ging het goed. Het kwam aan op brug, traditiegetrouw een goed onderdeel voor Nederland. Van Gerner opende met 13,733. Van Pol kwam tot 12,933 en Wevers deed er nog een 13,733 bovenop.

Zondag komen behalve Wevers ook Volleman en Van Gerner nog uit in een toestelfinale. Volleman op sprong, Van Gerner op vloer.

Volg het Solar Weekend Festival in Roermond via de festivalrubriek van 1Limburg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen