Overslaan en naar de inhoud gaan

Vera van Pol naar WK turnen in Japan

Geplaatst opdinsdag 21 september 2021 - 18:35

Vera van Pol uit Tungelroy heeft zich gekwalificeerd voor het WK turnen dat volgende maand plaatsvindt in het Japanse Kitakyushu.

Van Pol uit won afgelopen weekend in Rotterdam de tweede WK-kwalificatie en behaalde na een foutloze meerkamp een totaal van 53,766 punten. Daarmee verwees zij Naomi Visser, die vorige week de eerste kwalificatie won, naar de tweede plaats.

De 27-jarige turnster vertegenwoordigt in oktober samen met Elze Geurts, Sanna Veerman en Naomi Visser ons land.

Geen olympische finale
Van Pol maakte deze zomer deel uit van de vierkoppige olympische selectie in Tokio, maar behaalde in Tokio noch individueel noch met het landenteam een finaleplaats.

Mannenselectie later
Wie Nederland op het WK bij de mannen vertegenwoordigt, is nog niet bekend. Er is door bondscoach Bram van Bokhoven een voorselectie gemaakt, maar de definitieve selectie is mede afhankelijk van de fitheid van Casimir Schmidt.

Vertrek
De Nederlandse WK-ploeg vertrekt op 12 oktober naar Japan. Het WK duurt van 18 tot en met 24 oktober.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen