Overslaan en naar de inhoud gaan

Vera van Pol na één dag al klaar op Olympische Spelen

Geplaatst opzondag 25 juli 2021 - 16:22

Turnster Vera van Pol uit Tungelroy is na een dag al uitgeschakeld op de Olympische Spelen in Tokio. Van Pol wist zich samen met de andere Nederlandse turnsters niet te plaatsen voor de teamfinale.

De Nederlandse turnsters moesten bij de eerste acht eindigen om een finaleplaats te bemachtigen, maar eindigden als elfde.

Vier onderdelen
Van Pol en haar collega's Eythora Thorsdottir, Sanne en Lieke Wevers kwamen zondagochtend Nederlandse tijd in actie in de turnhal in Tokio. Op elk onderdeel zorgden de drie beste resultaten op dat toestel voor een totaalscore op dat onderdeel. De vier onderdelen waren vloer, sprong, brug ongelijk en balk. Van Pol kwam op de vier onderdelen tot een totaalscore van 57.733 punten. Haar beste oefening zette ze neer op het onderdeel sprong. De totaalscore van het Nederlandse team werd 160.263.

Daarmee hing hun finaleplaats zondagochtend al aan een zijden draadje. Een draadje dat definitief knapte toen de laatste landen later op de dag betere scores neerzetten. Nederland behoort ook niet tot de twee reserves voor de finale.

Individueel
Ook individueel wist Van Pol geen finaleplek af te dwingen. In 2016 deed ze nog mee aan de meerkampfinale tijdens de Spelen in Rio de Janeiro, maar dat lukte ditmaal niet. Thorsdottir en Lieke Wevers waren vooraf al grotere kanshebbers om die finale te bereiken, maar ook zij redden het niet. Beiden zijn reserves voor het geval dat een turnster toch niet kan meedoen aan de finale. Van Pol eindigde op plaats 47 van alle turnsters.

Toestelfinales
Er zal ook geen Nederlandse turnster te zien zijn in de individuele toestelfinales. Titelverdediger Sanne Wevers kwalificeerde zich niet voor de finale op het onderdeel balk en Van Pol reisde met name voor de teamfinale af naar Tokio.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen