Overslaan en naar de inhoud gaan

Vera van Pol heeft hoofd leeg richting Tokio

Geplaatst opzaterdag 24 juli 2021 - 17:10

Het traject voor turnster Vera van Pol richting de Olympische Spelen verliep op zijn zachtst gezegd onrustig. De lockdown viel haar zwaar en het turnschandaal had veel impact in haar bestaan.

Tungelroy
De 27-jarige Vera van Pol traint in Heerenveen maar komt vaak terug naar Tungelroy. Hier vindt ze rust en voert ze waardevolle gesprekken met haar ouders. "Ik vind het fijn om hier te zijn. Het was een moeilijk jaar maar door veel erover te praten ben ik er sterker uitgekomen."

Lockdown
Van Pol had vorig jaar moeite met de lockdown. "De turnhal dicht, wat nu? Toen ben ik mezelf wel tegengekomen." Daarna volgde een lange periode zonder wedstrijden. "Eigenlijk is het me best goed bevallen. Ik kon dagenlang technieken trainen zónder dat je naar een wedstrijd toeleeft."

Gesprekken
Ook speelde de meldingen van misstanden in de sport een rol in de voorbereiding van Van Pol. Ze wil er niet veel over kwijt. "We hebben veel gesprekken gevoerd, en hulp gehad en dat is de beste manier voor mij. Ik voel me nu vrij in mijn hoofd." Van Pol is met haar 27 jaar een ervaren kracht in het team . "Voor een turnster is dat oud ja. De volgende Olympische Spelen zitten er waarschijnlijk niet meer in, maar ik vind het zo leuk, waarom zou ik stoppen?"

Landenwedstrijd
Dinsdag 27 juli staat de landenwedstrijd op het programma. De turnploeg bestaat uit Eythora Thorsdottir, Sanne Wevers, Lieke Wevers, Vera van Pol. Mark Meijer, technisch directeur bij turnbond KNGU, is blij dat Nederland met twee disciplines, een damesteam en twee individuele turners, vertegenwoordigd is op de Spelen. Bij de selectieprocedure is volgens hem rekening gehouden met potentie en de scores van de kwalificatiewedstrijden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen