Overslaan en naar de inhoud gaan

Vera van Pol in beeld voor Olympische Spelen

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 12:19

Turnster Vera van Pol uit Weert is opgenomen in de voorlopige Tokio2020-trajectselectie.

Bondscoach Gerben Wiersma heeft naast de 26-jarige Weertse nog zes turnsters opgenomen in de voorlopige selectie. Naast Van Pol zijn dat Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser, Tisha Volleman en de zussen Lieke en Sanne Wevers.

Geplaatst
Nederland heeft zich bij de WK van 2019 als team geplaatst voor de Spelen. Er mogen komende zomer vier turnsters naar Japan afreizen.

Kwalificatieprocedure
Gymnastiekbond KNGU maakte vrijdag de kwalificatieprocedure voor de vrouwen bekend. Turnsters kunnen via prestaties op de EK in Parijs (30 april - 3 mei) en het IAG-toernooi in Den Bosch (23 mei) nog een plaats in de trajectselectie verwerven. Daarna volgen twee interne kwalificatiemomenten, op 14 juni in Nijmegen en op 27 juni bij de NK in Rotterdam. Wiersma maakt daarna de selectie voor de Spelen bekend.

Voorselectie
De turnsters Van Pol, Veerman en Volleman zitten in de voorselectie voor de EK. Ook voor dit toernooi zijn er nog twee kwalificatiewedstrijden; op 3 april in Hoofddorp en op 17 april in Heerenveen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen