Overslaan en naar de inhoud gaan

Vera van Pol in beeld voor Olympische Spelen

Geplaatst opvrijdag 14 februari 2020 - 12:19

Turnster Vera van Pol uit Weert is opgenomen in de voorlopige Tokio2020-trajectselectie.

Bondscoach Gerben Wiersma heeft naast de 26-jarige Weertse nog zes turnsters opgenomen in de voorlopige selectie. Naast Van Pol zijn dat Eythora Thorsdottir, Sanna Veerman, Naomi Visser, Tisha Volleman en de zussen Lieke en Sanne Wevers.

Geplaatst
Nederland heeft zich bij de WK van 2019 als team geplaatst voor de Spelen. Er mogen komende zomer vier turnsters naar Japan afreizen.

Kwalificatieprocedure
Gymnastiekbond KNGU maakte vrijdag de kwalificatieprocedure voor de vrouwen bekend. Turnsters kunnen via prestaties op de EK in Parijs (30 april - 3 mei) en het IAG-toernooi in Den Bosch (23 mei) nog een plaats in de trajectselectie verwerven. Daarna volgen twee interne kwalificatiemomenten, op 14 juni in Nijmegen en op 27 juni bij de NK in Rotterdam. Wiersma maakt daarna de selectie voor de Spelen bekend.

Voorselectie
De turnsters Van Pol, Veerman en Volleman zitten in de voorselectie voor de EK. Ook voor dit toernooi zijn er nog twee kwalificatiewedstrijden; op 3 april in Hoofddorp en op 17 april in Heerenveen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen