Overslaan en naar de inhoud gaan

Vera Tax (PvdA): 'Dit zag ik niet aankomen'

Geplaatst opvrijdag 24 mei 2019 - 10:03

Vera Tax uit Venlo komt hoogstwaarschijnlijk in het Europees parlement. De exitpolls voorspellen vijf zetels voor de Partij van de Arbeid.

Tax stond op de vijfde plek op de kieslijst.

Verrast
"Deze zag ik niet aankomen" zegt Vera Tax in de L1 Nieuwsshow. "Je hoopt altijd op een grote winst voor je partij en daar voer je ook campagne voor, maar deze komt toch onverwacht".

Spannend
Het is voor de oud-wethouder van Venlo nog steeds spannend, omdat de uitslag zondag pas definitief wordt. "De voorkeursstemmen moeten nog geteld worden en ik heb het vaak genoeg meegemaakt dat er dan nog van alles kan veranderen", zegt Tax.

Lees ook: Exitpolls Europese verkiezingen: drie Limburgers gekozen

Comeback
Tax stapte in 2017 op als wethouder in Venlo. Ze bleef daarna altijd nog politiek actief achter de schermen. "Dat is toch anders. Het lijkt een beetje als op de reservebank zitten terwijl je graag wil voetballen."

Grenzen
Vera Tax kijkt er naar uit om naar Brussel te gaan. "Ik wil op Europees niveau opkomen voor eerlijkheid, tolerantie en gerechtigheid. Ik heb me altijd meer een Limburgse Europeaan gevoeld dan een Limburgse Nederlander."

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen