Overslaan en naar de inhoud gaan

Veolia vervangt nieuwe bussen door oud materiaal

Geplaatst opmaandag 20 juli 2015 - 5:50

Hoewel Veolia Transport nog anderhalf jaar te gaan heeft in Limburg, wil de vervoerder nu al zijn 54 modernste lijnbussen weghalen uit de provincie.

Ze worden vervangen door verouderde bussen die ze in 2012 juist hadden afgelost, schrijft Dagblad De Limburger/Limburgs Dagblad.

Leegtrekken
De moderne bussen gaan naar Veolia-zusterbedrijf Connexxion in Zuid-Holland. Bij het personeel van Veolia is het ‘leegtrekken van de concessie Limburg’, zoals vakbond FNV het omschrijft, slecht gevallen. De ondernemingsraad schrijft aan de achterban 'alles in het werk te stellen om dit te voorkomen'.

VDL
De 54 moderne bussen van fabrikant VDL werden in december 2012 in Limburg geïntroduceerd om een deel van het verouderde wagenpark te vervangen. Een woordvoerster van Veolia bevestigt dat de VDL-bussen dit najaar om bedrijfseconomische redenen naar Zuid-Holland gaan, waar zusterbedrijf Connexxion onlangs een concessie won.

Opgeknapt
Zij weerspreekt de bewering van de FNV dat reizigers en personeel in Limburg door de ruil worden gedupeerd. "De oudere bussen (uit 2006 en 2007, red.) worden van binnen gemoderniseerd, dus de reiziger merkt niets. Ook krijgt Limburg er iets meer terug dan er verdwijnen, dat is een voordeel."

Gedeputeerde Patrick van der Broeck (CDA, Openbaar Vervoer) gaat uitzoeken of het contract met Veolia de bussenruil wel toestaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Gedeputeerde verbijsterd over schandaal ov-aanbesteding
Rover: 'Ontzettend positief dat het nu geregeld is'
Dinsdag principe-besluit over OV-aanbesteding
'Bod Arriva voldoet ruimschoots aan gestelde eisen'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen