Overslaan en naar de inhoud gaan

Veolia verlaat Limburg met winstje

Geplaatst opvrijdag 2 december 2016 - 20:39

Vervoersbedrijf Veolia heeft in tien jaar tijd maar net iets kunnen verdienen aan het openbaar vervoer in Limburg. Het bedrijf rijdt op 10 december de laatste ritten in deze provincie.

Concurrent Arriva neemt daarna voor vijftien jaar het regionale bus- en treinvervoer over.

Rendement
Bij de start in 2006 dacht Veolia 3 tot 4 procent rendement te kunnen maken in Limburg. Het bedrijf moest vele miljoenen investeren in nieuwe bussen en treinen. In de eerste jaren vielen zowel inkomsten als kosten tegen en leed het bedrijf enorme verliezen. Toenmalig directeur René de Beer sprak halverwege de rit de hoop uit dat er aan het einde van de concessie een bescheiden winst over zou blijven.

Risico's
Volgens huidig directeur Ben Dwars gaat dat – als er geen tegenvallers meer opduiken - net lukken, al zal het rendement onder één procent blijven. Het toont volgens hem aan hoeveel risico’s vervoerders nemen bij de start van een concessie.

Bedrijven als Veolia, en bij de laatste aanbesteding ook Arriva en NS, zouden soms beter nee kunnen zeggen tegen een aanbesteding, stelt hij zaterdag in een interview met De Limburger.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Provincies moeten bloeden voor tekort ProRail
Veolia: provincie loopt te hard van stapel
Veolia: 'Aanbesteding Limburgs ov niet met opzet verliezen'
Abellio neemt Limburgs OV over van Veolia
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen