Overslaan en naar de inhoud gaan

Veolia stapt naar rechter vanwege ov-concessie

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2015 - 7:58

Vervoerder Veolia stapt naar de rechter om alsnog het regionale bus- en treinvervoer in Limburg te mogen verzorgen.

Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Veolia verloor de aanbestedingsstrijd van Arriva. Limburg wil dat bedrijf vanaf eind 2016 het openbaar vervoer in de provincie laten rijden. Vorige week verwierp een provinciale commissie de bezwaren van Veolia tegen deze gunning.

Lees ook: Aanbesteding van Limburgs ov hoeft niet opnieuw.

Veolia zegt benadeeld te zijn doordat de NS allerlei gegevens achterhield en doordat NS-dochter Qbuzz geheime informatie van Veolia kreeg toegespeeld. Volgens de bezwaarcommissie heeft Arriva echter net zo veel te lijden gehad van de malversaties bij de NS, die uiteindelijk NS-directeur Timo Huges de kop kostten.

Principekwestie
Volgens Veolia is er sprake van een principekwestie. De procedure is niet eerlijk verlopen en moet daarom over worden gedaan, stelt het bedrijf dat over enkele dagen het formele beroep zal indienen. Gedeputeerde Patrick van der Broeck is 'teleurgesteld maar niet verbaasd' dat Veolia verder procedeert. Hij verwacht dat het College van Beroep voor het Bedrijfsleven eind februari of begin maart tot een uitspraak komt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vertrouwelijke info gelekt bij concessie ov Limburg
Gedeputeerde verbijsterd over schandaal ov-aanbesteding
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Justitie kijkt naar aanbesteding openbaar vervoer
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen