Overslaan en naar de inhoud gaan

Veolia stapt naar rechter vanwege ov-concessie

Geplaatst opdinsdag 13 oktober 2015 - 7:58

Vervoerder Veolia stapt naar de rechter om alsnog het regionale bus- en treinvervoer in Limburg te mogen verzorgen.

Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Veolia verloor de aanbestedingsstrijd van Arriva. Limburg wil dat bedrijf vanaf eind 2016 het openbaar vervoer in de provincie laten rijden. Vorige week verwierp een provinciale commissie de bezwaren van Veolia tegen deze gunning.

Lees ook: Aanbesteding van Limburgs ov hoeft niet opnieuw.

Veolia zegt benadeeld te zijn doordat de NS allerlei gegevens achterhield en doordat NS-dochter Qbuzz geheime informatie van Veolia kreeg toegespeeld. Volgens de bezwaarcommissie heeft Arriva echter net zo veel te lijden gehad van de malversaties bij de NS, die uiteindelijk NS-directeur Timo Huges de kop kostten.

Principekwestie
Volgens Veolia is er sprake van een principekwestie. De procedure is niet eerlijk verlopen en moet daarom over worden gedaan, stelt het bedrijf dat over enkele dagen het formele beroep zal indienen. Gedeputeerde Patrick van der Broeck is 'teleurgesteld maar niet verbaasd' dat Veolia verder procedeert. Hij verwacht dat het College van Beroep voor het Bedrijfsleven eind februari of begin maart tot een uitspraak komt.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vertrouwelijke info gelekt bij concessie ov Limburg
Gedeputeerde verbijsterd over schandaal ov-aanbesteding
Veolia naar rechter als Arriva openbaar vervoer krijgt
Justitie kijkt naar aanbesteding openbaar vervoer
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen