Overslaan en naar de inhoud gaan

Veolia praat met NS over meer palen in Heerlen

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 7:38

Veolia is bereid meer palen op het station in Heerlen te plaatsen waarop reizigers kunnen in- en uitchecken. De vervoerder gaat de NS vragen om hetzelfde te doen.

De maatregelen zijn nodig om de doorstroom van reizigers te verbeteren.

Krappe overstap
De overstap op het station in Heerlen vanuit de trein van Veolia uit Landgraaf en Kerkrade naar de trein van de NS richting Sittard is erg krap. Met name in de spits missen passagiers nog wel eens de aansluiting omdat ze nog niet hebben kunnen uit- en inchecken. De Veolia-trein uit Kerkrade vertrekt precies twee minuten na aankomst van de NS-trein uit Sittard.

In- en uitchecken
Ook omgekeerd is de overstaptijd twee minuten. Omdat reizigers overstappen van de ene vervoerder naar de andere, moeten ze uitchecken bij de ene paal en inchecken bij de andere paal. Als er een lange rij voor de palen staat, lukt het niet iedereeen om in of uit te checken.

Kort en kwetsbaar
De zaak werd eind vorig jaar aangekaart door het Landgraafse raadslid Andy Dritty. Het college van B en W speelde de problemen door aan de provincie die op haar beurt Veolia inschakelde. De vervoerder geeft toe dat de overstappen 'kort en daarom kwetsbaar' zijn.

Drie oplossingen
De vervoerder noemt drie mogelijke oplossingen. Het plaatsen van meer palen is de meest eenvoudige waar Veolia nu over in gesprek gaat met de NS. De andere twee zijn logistiek ingewikkeld of liggen politiek gevoelig. Zo zou het schrappen van stations tussen Heerlen en Kerkrade (bijvoorbeeld Eygelshoven of Heerlen-Kissel) meer lucht geven aan overstappers. Maar dat is politiek en vervoerkundig ongewenst, schrijft Veolia.

Een andere oplossing is aanpassing van de dienstregeling. Maar ook dat lijkt makkelijker dan het in werkelijkheid is, zegt de vervoerder.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Treinen tussen Landgraaf en Kerkrade rijden weer
Dienstregeling Heuvellandlijn kraakt door defecten
spoorlijn, rails, landelijk, enkel spoor, stock
Verdubbeling spoor Heerlen-Landgraaf kan doorgaan
Storm hindert ook treinverkeer op Maaslijn
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen