Overslaan en naar de inhoud gaan

Veolia praat met NS over meer palen in Heerlen

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 7:38

Veolia is bereid meer palen op het station in Heerlen te plaatsen waarop reizigers kunnen in- en uitchecken. De vervoerder gaat de NS vragen om hetzelfde te doen.

De maatregelen zijn nodig om de doorstroom van reizigers te verbeteren.

Krappe overstap
De overstap op het station in Heerlen vanuit de trein van Veolia uit Landgraaf en Kerkrade naar de trein van de NS richting Sittard is erg krap. Met name in de spits missen passagiers nog wel eens de aansluiting omdat ze nog niet hebben kunnen uit- en inchecken. De Veolia-trein uit Kerkrade vertrekt precies twee minuten na aankomst van de NS-trein uit Sittard.

In- en uitchecken
Ook omgekeerd is de overstaptijd twee minuten. Omdat reizigers overstappen van de ene vervoerder naar de andere, moeten ze uitchecken bij de ene paal en inchecken bij de andere paal. Als er een lange rij voor de palen staat, lukt het niet iedereeen om in of uit te checken.

Kort en kwetsbaar
De zaak werd eind vorig jaar aangekaart door het Landgraafse raadslid Andy Dritty. Het college van B en W speelde de problemen door aan de provincie die op haar beurt Veolia inschakelde. De vervoerder geeft toe dat de overstappen 'kort en daarom kwetsbaar' zijn.

Drie oplossingen
De vervoerder noemt drie mogelijke oplossingen. Het plaatsen van meer palen is de meest eenvoudige waar Veolia nu over in gesprek gaat met de NS. De andere twee zijn logistiek ingewikkeld of liggen politiek gevoelig. Zo zou het schrappen van stations tussen Heerlen en Kerkrade (bijvoorbeeld Eygelshoven of Heerlen-Kissel) meer lucht geven aan overstappers. Maar dat is politiek en vervoerkundig ongewenst, schrijft Veolia.

Een andere oplossing is aanpassing van de dienstregeling. Maar ook dat lijkt makkelijker dan het in werkelijkheid is, zegt de vervoerder.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Treinen tussen Landgraaf en Kerkrade rijden weer
Dienstregeling Heuvellandlijn kraakt door defecten
'Zo snel mogelijk nieuw bestuur voor Landgraaf'
250 mensen protesteren tegen fusie Heerlen en Landgraaf
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen