Overslaan en naar de inhoud gaan

Veolia overweegt juridische stappen tegen NS

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2015 - 16:33

Vervoerder Veolia overweegt naar de rechter te stappen nu de NS niet in is gegaan op een verzoek om vertrouwelijke informatie te vernietigen.

Dat meldt het bedrijf aan Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad.

Vertrouwelijke gegevens
De spoorwegen kregen bedrijfsgeheimen van Veolia in handen door oud-directeur René de Beer van dat bedrijf in te huren. De vertrouwelijke gegevens die hij meenam, werden gebruikt om de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg te winnen.

Veolia: NS aansprakelijk
Veolia zegt miljoenen euro’s schade te hebben gelopen door de spionage en stelt de NS daarvoor aansprakelijk. Mogelijk worden ook directieleden en oud-directeuren zoals de onlangs weggestuurde Timo Huges aansprakelijk gesteld. Verder vordert Veolia dat de gegevens onder toezicht van een Veolia-medewerker worden vernietigd.

Teleurstellende reactie
Het bedrijf eiste uiterlijk dinsdagmiddag een reactie van de NS. Die kwam enkele uren voor deadline, maar is volgens een woordvoerster 'teleurstellend'. De spoorwegen stuurden een verkapte ontvangstbevestiging, aangevuld met de mededeling dat het bedrijf een eigen onderzoek wil afwachten.

Naar de rechter of niet?
Of Veolia, zoals het bedrijf eerder dreigde, naar de rechter zal stappen, wordt later deze week beslist. Volgens de woordvoerster is de situatie complex, omdat Veolia en NS tijdens het dagelijks werk wel met elkaar samen moeten werken. "Wij willen graag in gesprek komen met de NS. Maar dat wordt nu dus afgewezen."

Een woordvoerder van de NS wil slechts bevestigen dat er een reactie is gestuurd, maar gaat daar inhoudelijk niet verder op in.

Lees hier meer over het OV-schandaal in Limburg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OV-schandaal: Abellio-topman eist tonnen schadevergoeding
Hoofdrolspeler fraudeaffaire Limburgs ov eist baan terug
NS-baas Huges: 'Ik had kleine rol bij aanbesteding'
OV-fraude: NS lijfde Veolia-directeur in het geniep in
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen