Overslaan en naar de inhoud gaan

Veolia overweegt juridische stappen tegen NS

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2015 - 16:33

Vervoerder Veolia overweegt naar de rechter te stappen nu de NS niet in is gegaan op een verzoek om vertrouwelijke informatie te vernietigen.

Dat meldt het bedrijf aan Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad.

Vertrouwelijke gegevens
De spoorwegen kregen bedrijfsgeheimen van Veolia in handen door oud-directeur René de Beer van dat bedrijf in te huren. De vertrouwelijke gegevens die hij meenam, werden gebruikt om de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg te winnen.

Veolia: NS aansprakelijk
Veolia zegt miljoenen euro’s schade te hebben gelopen door de spionage en stelt de NS daarvoor aansprakelijk. Mogelijk worden ook directieleden en oud-directeuren zoals de onlangs weggestuurde Timo Huges aansprakelijk gesteld. Verder vordert Veolia dat de gegevens onder toezicht van een Veolia-medewerker worden vernietigd.

Teleurstellende reactie
Het bedrijf eiste uiterlijk dinsdagmiddag een reactie van de NS. Die kwam enkele uren voor deadline, maar is volgens een woordvoerster 'teleurstellend'. De spoorwegen stuurden een verkapte ontvangstbevestiging, aangevuld met de mededeling dat het bedrijf een eigen onderzoek wil afwachten.

Naar de rechter of niet?
Of Veolia, zoals het bedrijf eerder dreigde, naar de rechter zal stappen, wordt later deze week beslist. Volgens de woordvoerster is de situatie complex, omdat Veolia en NS tijdens het dagelijks werk wel met elkaar samen moeten werken. "Wij willen graag in gesprek komen met de NS. Maar dat wordt nu dus afgewezen."

Een woordvoerder van de NS wil slechts bevestigen dat er een reactie is gestuurd, maar gaat daar inhoudelijk niet verder op in.

Lees hier meer over het OV-schandaal in Limburg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OV-schandaal: Abellio-topman eist tonnen schadevergoeding
Hoofdrolspeler fraudeaffaire Limburgs ov eist baan terug
NS-baas Huges: 'Ik had kleine rol bij aanbesteding'
OV-fraude: NS lijfde Veolia-directeur in het geniep in
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen