Overslaan en naar de inhoud gaan

Veolia overweegt juridische stappen tegen NS

Geplaatst opdinsdag 23 juni 2015 - 16:33

Vervoerder Veolia overweegt naar de rechter te stappen nu de NS niet in is gegaan op een verzoek om vertrouwelijke informatie te vernietigen.

Dat meldt het bedrijf aan Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad.

Vertrouwelijke gegevens
De spoorwegen kregen bedrijfsgeheimen van Veolia in handen door oud-directeur René de Beer van dat bedrijf in te huren. De vertrouwelijke gegevens die hij meenam, werden gebruikt om de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg te winnen.

Veolia: NS aansprakelijk
Veolia zegt miljoenen euro’s schade te hebben gelopen door de spionage en stelt de NS daarvoor aansprakelijk. Mogelijk worden ook directieleden en oud-directeuren zoals de onlangs weggestuurde Timo Huges aansprakelijk gesteld. Verder vordert Veolia dat de gegevens onder toezicht van een Veolia-medewerker worden vernietigd.

Teleurstellende reactie
Het bedrijf eiste uiterlijk dinsdagmiddag een reactie van de NS. Die kwam enkele uren voor deadline, maar is volgens een woordvoerster 'teleurstellend'. De spoorwegen stuurden een verkapte ontvangstbevestiging, aangevuld met de mededeling dat het bedrijf een eigen onderzoek wil afwachten.

Naar de rechter of niet?
Of Veolia, zoals het bedrijf eerder dreigde, naar de rechter zal stappen, wordt later deze week beslist. Volgens de woordvoerster is de situatie complex, omdat Veolia en NS tijdens het dagelijks werk wel met elkaar samen moeten werken. "Wij willen graag in gesprek komen met de NS. Maar dat wordt nu dus afgewezen."

Een woordvoerder van de NS wil slechts bevestigen dat er een reactie is gestuurd, maar gaat daar inhoudelijk niet verder op in.

Lees hier meer over het OV-schandaal in Limburg.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

OV-schandaal: Abellio-topman eist tonnen schadevergoeding
Hoofdrolspeler fraudeaffaire Limburgs ov eist baan terug
NS-baas Huges: 'Ik had kleine rol bij aanbesteding'
Cel dreigt voor hoofdrolspelers in OV-schandaal
Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen