Overslaan en naar de inhoud gaan

Venrayse vloggers vechten tegen discriminatie

Geplaatst opmaandag 29 januari 2018 - 17:45

Twaalf Venrayse jongeren starten maandag met een speciaal vlogproject. Onder de titel 'RespectOn' maken ze video's die het onderlinge begrip tussen jongeren moet vergroten.

Het project komt uit de koker van het Jongeren Netwerk Limburg (JNL).

Discriminatie
De Provincie Limburg vroeg de organisatie om mee te denken over een campagne tegen discriminatie. JNL vertaalde dat verzoek naar #RespectOn, waarin jongeren op een eigen YouTube-kanaal filmpjes publiceren. De twaalf kinderen krijgen professionele begeleiding in het maken van video's. Ook worden de videomakers bijgepraat over mogelijke vormen van discriminatie.

Drie ton
Het project moet drie jaar duren en kost ruim drie ton. De campagne wordt voor meer dan de helft betaald door de Provincie Limburg. De gemeente Venray betaalt 75.000 euro en ook het Jongeren Netwerk Limburg legt 50.000 euro in. Het project gaat maandagavond officieel van start in de schouwburg van Venray.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen