Overslaan en naar de inhoud gaan

Venrayse transportondernemer: ‘situatie Calais onhoudbaar’

Geplaatst opdinsdag 6 september 2016 - 6:00

De methodes van vluchtelingen in Calais om op vrachtwagens mee te reizen worden steeds agressiever.

Dat zegt Peter Boom van het Boom Transport in Venray. Het bedrijf haalt 90 procent van het werk uit Groot-Brittannië.

Vuur
"Vluchtelingen maken vuur van 1,5 meter hoog in de hoop dat chauffeurs lang genoeg stoppen om in de vrachtwagen te kunnen klimmen", zegt directeur Boom. "Met stokken van een meter lang dreigen ze om de ruiten van de chauffeurs in te slaan."

Files vermijden
Internationale
transportbedrijven staken in Calais om druk op de overheid uit te oefenen om de kampen te ontmantelen. De chauffeurs van Boom Transport krijgen vanuit Venray het advies om de kilometerslange files te vermijden door gebruik te maken van binnenwegen. "We rijden met versproducten, dus we kunnen het ons niet permitteren om urenlang stil te staan. Dan maar omrijden via allerlei sluiproutes", aldus Peter Boom.

Oplossing
Het ontmantelen van de kampen heeft volgens de
Venrayse transportondernemer weinig zin als er geen structurele oplossing komt voor het vluchtelingenprobleem aan de Franse grens. "Een half jaar geleden is het kamp ook zo goed als ontruimd. En nu, een half jaar later, is de situatie vele malen erger dan toen. De overheid moet gewoon een plek zoeken waar de vluchtelingen naartoe kunnen."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Limburgse ondernemer: vrachtwagens móéten wel via Calais
Minder vluchtelingen liften stiekem met trucks mee
Limburgers helpen vluchtelingen in jungle van Calais
Wilders: Er komen meer asielzoekerscentra in Limburg
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen