Overslaan en naar de inhoud gaan

Venrayse Patricia nipt door in Heel Holland Bakt

Geplaatst opzondag 11 september 2016 - 22:19

De Venrayse Patricia heeft de tweede uitzending van Heel Holland Bakt nipt overleefd.

In de tweede aflevering was het thema millefeuille (bladerdeeg).

Pithivier
In de eerste ronde moesten de bakkers een eigen pithivier, Frans bladerdeeggebak, maken. De pithivier van Patricia was niet gaar. De tweekoppige jury, bestaande uit culinair journalist Janny van der Heijden en meesterbakker Robèrt van Beckhoven, vond de vulling bovendien te zwaar.

Roomhoorns
De Venrayse liet zich niet uit het veld slaan en ging er bij de volgende opdracht vol goede moed tegenaan. De bakkers moesten zes roomhoorns maken, waarvan drie met mokkavulling. Ook in deze technische opdracht had de jury aanmerkingen op het baksel van Patricia; zo was haar mokkavulling geschift.

Borrelhapjes
In de slotopdracht, het maken van vier verschillende borrelhapjes, was Patricia vastbesloten het bladerdeeg wel gaar te bakken. Ondanks haar voornemen, lukte dit niet. Al kreeg ze wel complimenten over de kwaliteit van het deeg. Advies van Janny van der Heijden: kies iets wat manageable is, dat is beter dan te veel willen.

Volgende week
Gelukkig voor Patricia hadden een aantal mannen nog meer moeite met het bladerdeeg; de Friese Hidde was de zwakste schakel en moest vertrekken. Patricia mag daarom volgende week opnieuw haar bakkunsten vertonen. De uitzending is zondag om 20:20 uur te zien op NPO1. De bakkers gaan dan aan de slag met het thema brood.

Tip voor de redactie? Foto of filmpje van een nieuwsgebeurtenis?
Whatsapp ze naar ons nummer: 0683541920!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venrayse Patricia maakt indruk in Heel Holland Bakt
Venrayse doet mee aan Heel Holland Bakt
Limburgse Patricia weg uit Heel Holland Bakt
Patricia van Heel Holland Bakt maakt 1Limburg-kerstmenu
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen