Overslaan en naar de inhoud gaan

Venrayse moordzaak: OM niet in beroep in zaak-Geert G.

Geplaatst opzaterdag 2 mei 2015 - 8:17

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat niet in hoger beroep tegen de straf die de rechtbank heeft opgelegd aan Geert G. (40) uit Baarlo voor het medeplegen van de moorden in 2006 op Fouad Bendella en Karim Fourkour in Venray.

Dat heeft een woordvoerder van het OM vrijdag bevestigd.

Standpunt
Het OM ziet af van hoger beroep, omdat Geert G. zelf al appèl heeft aangetekend. "Tijdens de behandeling van het hoger beroep krijgt het Openbaar Ministerie voldoende gelegenheid om zijn standpunt duidelijk te maken", aldus de woordvoerder.

Verbazing
De rechtbank legde Geert G. dertig jaar gevangenisstraf op. De officieren van justitie hadden 14 jaar celstraf geëist. De rechtbank sprak meerdere keren verbazing uit over de lage strafeis tegen Geert G. Normaal gesproken staat voor het medeplegen van een enkelvoudige moord vijftien tot achttien jaar gevangenisstraf. In dit geval gaat het om de executie van twee jonge mannen en het wegmaken en het acht jaar verborgen houden van hun lijken.

Betrapt
De rechtbank acht bewezen dat Lau Geeraets de twee mannen (23 en 19) heeft gedood nadat hij ze had betrapt bij een inbraak in zijn hennepplantage in Venray. De rol van Geert G. bij de moorden is volgens de rechtbank veel groter geweest dan dat hij zelf heeft verteld.
Daarom luidde de uitspraak: dertig jaar.

Advocaat Paul Vugts van Geert G. heeft hoger beroep aangetekend tegen het vonnis, omdat hij vindt dat zijn cliënt niet als medepleger van de moorden bestempeld kan worden.

Zelfmoord
De rechtbank legde Lau Geeraets vorige week donderdag levenslang op. Die straf was conform de eis van het OM. Geeraets pleegde in de nacht na de uitspraak zelfmoord in de gevangenis in Vught.

Lees hier alles over de Venrayse moordzaak.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

OM komt met eis in Venrayse moordzaak
Lau Geeraets bij vijfde zittingsdag in Venrayse moordzaak
OM: Lau Geeraets vermoordde Marokkanen
Geen DNA van Lau Geeraets op kogelhulzen
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen