Overslaan en naar de inhoud gaan

Venrayse Lisa Dreesens wil Het Kanaal overzwemmen

Geplaatst opdonderdag 2 mei 2019 - 15:53

Lisa Dreesens uit Venray, de zus van Olympiër Dion Dreesens, wil in september dit jaar Het Kanaal overzwemmen.

Ze is momenteel aan het trainen voor de oversteek van Dover (Engeland) naar Calais (Frankrijk).

Nederlands Kampioen
Dreesens begon als 12-jarige bij zwemvereniging HZPC in Horst en heeft aan diverse nationale en internationale wedstrijden meegedaan. Ze werd in 2013 Nederlands kampioene op de 200 meter vlinderslag, waarna ze in de drie volgende jaren zilver op deze afstand won. Ook op de 200 en 400 meter wisselslag was Dreesens succesvol.

Open water
De laatste jaren is de 27-jarige zwemster - en studente aan de TU Delft - ook in open water actief. Zo bereikte ze als eerste de overkant van de IJsselmeer-oversteek in 2016, de zwaarste en langste open water-wedstrijd in Nederland.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen