Overslaan en naar de inhoud gaan

Venrayse juf genomineerd voor beste leraar ter wereld

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 22:17

Daisy Mertens (31) uit Venray is genomineerd voor de Global Teacher Prize.

Twee weken lang moest ze haar mond houden, maar nu mag het hoge woord eruit: ze is genomineerd voor de titel 'beste leerkracht ter wereld'.

Miljoen dollar
Ook maakt ze kans op één miljoen dollar aan prijzengeld. Daisy is juf op een basisschool in Helmond. Ze werd in 2016 al uitgeroepen tot beste leraar van Nederland.

Toevluchtsoord
De beste leraar ter wereld moet volgens de uitreiker van de prijs, de Varkey Foundation, vernieuwend zijn in zijn of haar lesaanbod. Verder vonden zij het persoonlijke verhaal van de Venrayse mooi, Daisy groeide op in een éénoudergezin waar het er soms roerig aan toe ging. School was dan een toevluchtsoord.

In totaal waren er tienduizend inzendingen voor de Global Teacher Prize. Daarvan zijn vijftig leraren geselecteerd uit 39 verschillende landen. Op 24 maart wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen