Overslaan en naar de inhoud gaan

Venrayse juf genomineerd voor beste leraar ter wereld

Geplaatst opvrijdag 14 december 2018 - 22:17

Daisy Mertens (31) uit Venray is genomineerd voor de Global Teacher Prize.

Twee weken lang moest ze haar mond houden, maar nu mag het hoge woord eruit: ze is genomineerd voor de titel 'beste leerkracht ter wereld'.

Miljoen dollar
Ook maakt ze kans op één miljoen dollar aan prijzengeld. Daisy is juf op een basisschool in Helmond. Ze werd in 2016 al uitgeroepen tot beste leraar van Nederland.

Toevluchtsoord
De beste leraar ter wereld moet volgens de uitreiker van de prijs, de Varkey Foundation, vernieuwend zijn in zijn of haar lesaanbod. Verder vonden zij het persoonlijke verhaal van de Venrayse mooi, Daisy groeide op in een éénoudergezin waar het er soms roerig aan toe ging. School was dan een toevluchtsoord.

In totaal waren er tienduizend inzendingen voor de Global Teacher Prize. Daarvan zijn vijftig leraren geselecteerd uit 39 verschillende landen. Op 24 maart wordt de winnaar bekendgemaakt.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen