Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venrayse erepenning voor nieuwe bisschop

Geplaatst opzondag 11 november 2018 - 15:30

De nieuwe bisschop van Roermond, deken Harrie Smeets, heeft zondag de gemeentelijke erepenning van Venray ontvangen.

Dat gebeurde tijdens zijn afscheidsmis in de Sint-Petrus' Bandenkerk, ook wel de Grote Kerk genoemd.

Erkenning
De onderscheiding is bedoeld als blijk van erkenning. Smeets was bijna 15 jaar pastoor en deken van Venray.

Bijzonder
Venray reikte de gouden erepenning pas twee keer eerder uit in de geschiedenis van de gemeente. Met de onderscheiding wordt Smeets geëerd vanwege zijn grote betekenis voor het maatschappelijk leven, organisaties en instellingen, maar ook vanwege zijn warme persoonlijke bijdrage aan het leven van veel mensen.

Verdiensten
Deken Smeets was betrokken bij de regelmatige uitzending van missen vanuit de Grote Kerk, waarmee hij Venray landelijke bekendheid gaf. Bekend zijn ook zijn jaarlijkse carnavalsmissen. Verder is hij al jaren voorzitter van de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten.

Wijding
Op zaterdag 8 december wordt Smeets in de Roermondse kathedraal tot bisschop gewijd. Hij volgt dan Frans Wiertz op, die eind vorig jaar afscheid nam.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen