Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venrayse erepenning voor nieuwe bisschop

Geplaatst opzondag 11 november 2018 - 15:30

De nieuwe bisschop van Roermond, deken Harrie Smeets, heeft zondag de gemeentelijke erepenning van Venray ontvangen.

Dat gebeurde tijdens zijn afscheidsmis in de Sint-Petrus' Bandenkerk, ook wel de Grote Kerk genoemd.

Erkenning
De onderscheiding is bedoeld als blijk van erkenning. Smeets was bijna 15 jaar pastoor en deken van Venray.

Bijzonder
Venray reikte de gouden erepenning pas twee keer eerder uit in de geschiedenis van de gemeente. Met de onderscheiding wordt Smeets geëerd vanwege zijn grote betekenis voor het maatschappelijk leven, organisaties en instellingen, maar ook vanwege zijn warme persoonlijke bijdrage aan het leven van veel mensen.

Verdiensten
Deken Smeets was betrokken bij de regelmatige uitzending van missen vanuit de Grote Kerk, waarmee hij Venray landelijke bekendheid gaf. Bekend zijn ook zijn jaarlijkse carnavalsmissen. Verder is hij al jaren voorzitter van de Stichting Organisatie Limburgse Bedevaarten.

Wijding
Op zaterdag 8 december wordt Smeets in de Roermondse kathedraal tot bisschop gewijd. Hij volgt dan Frans Wiertz op, die eind vorig jaar afscheid nam.

L1mburg Centraal: dagelijks live om 17:30 op L1 TV.
Klik hier voor meer informatie

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Maak kans op polsbendjes voor de Zoepkoel!

We geven de eerste 100 polsbendjes weg voor de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting.

Laat ons weten welke artiest jij graag zaterdag 2 maart op de Zoepkoel zou willen zien. Dan maak je kans op 4 polsbendjes!

Doe hier mee
Uitgelicht
L1 vaart door provincie op weg naar vastelaovend

L1 heeft een nieuw initiatief ontwikkeld in aanloop naar de vastelaovend. Vanaf zaterdag 23 februari tot en met vrijdag 1 maart 2019 vaart L1 over de Maas met de Brand Beer Boètegewoeëne Boètezitting Boeët. Zowel radio als tv-uitzendingen worden in die periode (live) op de boot gemaakt. Verenigingen, lokale artiesten en andere carnavalisten zijn van harte welkom bij deze uitzendingen.

Het vaarschema zit er als volgt uit: 23-2 Venlo, 24-2 Gennep, 25-2 Arcen, 26-2 Roermond, 27-2 Maasbracht, 28-2 Echt en 1-3 Maastricht.

Veel meer over de boot klik hier
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen