Overslaan en naar de inhoud gaan

Venraynaren sponsoren trappen klokkentoren Grote Kerk

Geplaatst opdinsdag 23 maart 2021 - 14:40

Beklimmers van de klokkentoren van de Sint Petrus' Bandenkerk in Venray kunnen binnenkort vijftien meter hoger klimmen dan voorheen. Inwoners van de gemeente sponsoren de renovatie van de torentrappen door één of meerdere traptreden te 'adopteren'.

Voor 20 of 50 euro kunnen inwoners van Venray een traptrede in de toren van de Grote Kerk sponsoren.

Klokkenkrans
De toren van de gotische kerk uit de vijftiende eeuw is al jaren te beklimmen tot de klokkenkamer, maar de laatste vijftien meter tot aan de klokkenkrans bleven voor Venraynaren lange tijd onbereikbaar. Tot nu. Stichting Carillon is bezig met het renoveren van de trappen die toegang moeten geven tot het gebied net onder de spits van de klokkentoren. Het daarvoor benodigde geld halen zij op bij bedrijven en inwoners van Venray.

"We verwachten eind april genoeg sponsors binnen te hebben om alle treden te kunnen sponsoren", zegt penningmeester Michael Claessens van de stichting. In totaal zijn er 238 traptreden beschikbaar voor sponsoring. "Een groot deel daarvan is al vergeven, mensen willen blijkbaar graag bijdragen aan de renovatie van de Grote Kerk."

Torenloop
De vijftien meter aan trappen leiden naar de torenloop, waar men een prachtig uitzicht over Venray wordt beloofd. Voor de torenloop en de bordessen zijn inmiddels voldoende sponsors gevonden.

Kerkmuur
De Petrus' Bandenkerk wordt momenteel grondig gerenoveerd. Het glas-in-lood en een deel van de kerkmuur zijn recentelijk aangepakt en in de kerk is een toiletruimte gerealiseerd. Nu is de 84 meter hoge toren aan de beurt. Bezoekers kunnen straks tot 50 meter boven de grond de trappen van de toren beklimmen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen