Overslaan en naar de inhoud gaan

Venraynaar knapt onverzorgde graven op

Geplaatst opdonderdag 26 november 2020 - 22:08

Henk Jansen uit Venray is een bedrijfje gestart om achterstallig onderhoud bij graven aan te pakken.

De Venraynaar heeft de afgelopen jaren door omstandigheden naar eigen zeggen heel wat begraafplaatsen bezocht. Daar werd hij regelmatig geconfronteerd met achterstallig onderhoud. Omdat dit een doorn in het oog van Jansen was, heeft hij Tuintje in ons Hart opgericht.

Waardige rustplaats
"Ieder mens verdient een waardige en verzorgde laatste rustplaats", zegt hij. Naar schatting is één op de tien graven matig of slecht onderhouden. De ene keer vanwege het feit dat het naaste familielid is overleden of het niet meer kan of wil, de andere keer vanwege het feit dat nabestaanden soms verschillende graven te onderhouden hebben of te ver weg wonen."

WhatsApp
Nabestaanden kunnen de Venraynaar inschakelen om het onderhoud van het graf van een dierbare op zich te nemen. Het onderhoudspakket kunnen ze zelf samenstellen. "Nabestaanden ontvangen een foto via mail of WhatsApp zodra wij onze werkzaamheden hebben verricht. Op die manier informeren wij nabestaanden direct over het gedane onderhoud aan het graf", zegt de ondernemer.

Janssen is niet alleen actief in zijn woonplaats. Hij werkt ook in Horst aan de Maas en Deurne.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen