Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray zet camera's in tegen afvaldumping

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 18:28

De gemeente Venray gaat bij negen afvalinzamelpunten camera's ophangen om afvaldumping tegen te gaan.

"Kussens, dekens, lampenkappen; allemaal afval waarvan mensen denken: 'Zet het er maar bij'", zegt woordvoerder Bert Albers van de gemeente Venray.

Boetes uitdelen
De camera's moeten nu de helpende hand bieden. "We hopen dat de camera's voorkomen dat mensen deze spullen zomaar bij de inzamelpunten dumpen. Verder wordt het door het cameratoezicht ook makkelijker om overtreders te registreren en te beboeten."

Ruim 23.000 euro
Er kwamen tal van klachten van inwoners binnen bij de gemeente over de grote hoeveelheid illegaal afval. De gemeenteraad eiste toen van het gemeentebestuur om de mogelijkheid van cameratoezicht te onderzoeken. In september worden de afvalcamera's opgehangen en geïnstalleerd.

In totaal kosten de beveiligingscamera's zo'n 23.100 euro. De komende tijd zal er regelmatig gecheckt worden of de camera's een positief effect hebben. Als dat zo is, wordt het toezicht eventueel ook ingezet bij andere inzamelpunten in de gemeente.

Luister ook: Venray plaatst camera's tegen dumpen afval

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen