Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray zet camera's in tegen afvaldumping

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 18:28

De gemeente Venray gaat bij negen afvalinzamelpunten camera's ophangen om afvaldumping tegen te gaan.

"Kussens, dekens, lampenkappen; allemaal afval waarvan mensen denken: 'Zet het er maar bij'", zegt woordvoerder Bert Albers van de gemeente Venray.

Boetes uitdelen
De camera's moeten nu de helpende hand bieden. "We hopen dat de camera's voorkomen dat mensen deze spullen zomaar bij de inzamelpunten dumpen. Verder wordt het door het cameratoezicht ook makkelijker om overtreders te registreren en te beboeten."

Ruim 23.000 euro
Er kwamen tal van klachten van inwoners binnen bij de gemeente over de grote hoeveelheid illegaal afval. De gemeenteraad eiste toen van het gemeentebestuur om de mogelijkheid van cameratoezicht te onderzoeken. In september worden de afvalcamera's opgehangen en geïnstalleerd.

In totaal kosten de beveiligingscamera's zo'n 23.100 euro. De komende tijd zal er regelmatig gecheckt worden of de camera's een positief effect hebben. Als dat zo is, wordt het toezicht eventueel ook ingezet bij andere inzamelpunten in de gemeente.

Luister ook: Venray plaatst camera's tegen dumpen afval

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen