Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray zet camera's in tegen afvaldumping

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 18:28

De gemeente Venray gaat bij negen afvalinzamelpunten camera's ophangen om afvaldumping tegen te gaan.

"Kussens, dekens, lampenkappen; allemaal afval waarvan mensen denken: 'Zet het er maar bij'", zegt woordvoerder Bert Albers van de gemeente Venray.

Boetes uitdelen
De camera's moeten nu de helpende hand bieden. "We hopen dat de camera's voorkomen dat mensen deze spullen zomaar bij de inzamelpunten dumpen. Verder wordt het door het cameratoezicht ook makkelijker om overtreders te registreren en te beboeten."

Ruim 23.000 euro
Er kwamen tal van klachten van inwoners binnen bij de gemeente over de grote hoeveelheid illegaal afval. De gemeenteraad eiste toen van het gemeentebestuur om de mogelijkheid van cameratoezicht te onderzoeken. In september worden de afvalcamera's opgehangen en geïnstalleerd.

In totaal kosten de beveiligingscamera's zo'n 23.100 euro. De komende tijd zal er regelmatig gecheckt worden of de camera's een positief effect hebben. Als dat zo is, wordt het toezicht eventueel ook ingezet bij andere inzamelpunten in de gemeente.

Luister ook: Venray plaatst camera's tegen dumpen afval

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen