Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray zet camera's in tegen afvaldumping

Geplaatst opwoensdag 11 juli 2018 - 18:28

De gemeente Venray gaat bij negen afvalinzamelpunten camera's ophangen om afvaldumping tegen te gaan.

"Kussens, dekens, lampenkappen; allemaal afval waarvan mensen denken: 'Zet het er maar bij'", zegt woordvoerder Bert Albers van de gemeente Venray.

Boetes uitdelen
De camera's moeten nu de helpende hand bieden. "We hopen dat de camera's voorkomen dat mensen deze spullen zomaar bij de inzamelpunten dumpen. Verder wordt het door het cameratoezicht ook makkelijker om overtreders te registreren en te beboeten."

Ruim 23.000 euro
Er kwamen tal van klachten van inwoners binnen bij de gemeente over de grote hoeveelheid illegaal afval. De gemeenteraad eiste toen van het gemeentebestuur om de mogelijkheid van cameratoezicht te onderzoeken. In september worden de afvalcamera's opgehangen en geïnstalleerd.

In totaal kosten de beveiligingscamera's zo'n 23.100 euro. De komende tijd zal er regelmatig gecheckt worden of de camera's een positief effect hebben. Als dat zo is, wordt het toezicht eventueel ook ingezet bij andere inzamelpunten in de gemeente.

Luister ook: Venray plaatst camera's tegen dumpen afval

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV