Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray verruimt de regels voor adopteren van rotondes

Geplaatst opvrijdag 31 juli 2015 - 7:49

Om geld te besparen, verruimt de gemeente Venray de regels om een rotonde te adopteren.

Tot nog toe tonen bedrijven en instellingen weinig belangstelling om het groenonderhoud van een rotonde voor hun rekening te nemen in ruil voor het plaatsen van reclame.

Obstakel
Wethouder Ike Busser vermoedt dat de eis van de gemeente om een vergoeding te betalen, een obstakel was. Bovendien was de gemeente terughoudend bij het aanbieden van rotondes ter adoptie vanwege de wisseltentoonstelling op rotondes op de singels.

Kunstwerk
In samenwerking met het Odapark, het centrum voor hedendaagse kunst in Venray, werden jarenlang kunstwerken geplaatst op rotondes. B en W hebben nu besloten dat alle rotondes, dus niet alleen de rotondes op de invalswegen, beschikbaar zijn voor adoptie.

Onderhoud
Bedrijven of instellingen, maar ook wijkraden en verenigingen, kunnen zich aanmelden. Ze verplichten zich voor vijf jaar het groenonderhoud te verzorgen volgens de regels van de gemeente.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Parkeerbeleid op de schop in Venray
Reddingsplan kunstencentrum Venray verdeelt college
SP: Affaire 'Brownies' slechte reclame voor Venray
Venray moet fors bezuinigen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen