Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray pilotgemeente voor project rechts-extremisme

Geplaatst opmaandag 17 oktober 2016 - 6:50

Venray werpt zich op als pilotgemeente voor preventieve aanpak van radicalisering van de jeugd en polarisatie.

Jongeren Netwerk Limburg (JNL) heeft Venray gepolst om te fungeren als pilotgemeente voor een project dat radicalisering van de jeugd tegengaat. Daar heeft de gemeente positief op gereageerd.

Radicalisering
De provincie maakt zich zorgen over de toenemende radicalisering van jongeren. Het gaat dan onder meer om intolerantie jegens vluchtelingen en polarisatie onder de jeugd. JNL heeft van de provincie opdracht gekregen om een project op te zetten dat deze ontwikkeling moet tegengaan.

Lees ook: Zorgen over toenemend rechts-extremisme onder jongeren

Faciliteren
Als het gepresenteerde project bevalt, is laatstgenoemde van zins om dit te faciliteren. Volgens Ivo Heuts , programmaleider bij JNL, is er een goede start gemaakt. "We kijken terug op een levendige bijeenkomst waarin betrokken deelnemers mooie concepten en ideeën hebben bedacht. Dat was het eerste, belangrijke doel."

Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zorgen over toenemend rechts-extremisme onder jongeren
Venrayse vloggers vechten tegen discriminatie
Veel kritiek op dure nieuwe dienstauto gedeputeerde
Overleg met provincie en gemeenten over heropenen De Peel
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen