Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray neemt afscheid van Joost van de Vorle

Geplaatst opwoensdag 18 mei 2016 - 17:10

In de Sint Petrus Banden kerk in Venray heeft woensdag de afscheidsdienst plaatsgevonden van voormalig raadslid Joost van de Vorle.

Die overleed vorige week op 85-jarige leeftijd.

Uit de PvdA
Van de Vorle zat van 1982 tot 2006 in de gemeenteraad van Venray. Eerst twee jaar voor de PvdA, maar omdat hij vond dat die partij te ver van de gewone man af stond ging de oud-mijnwerker verder als eenmansfractie onder de naam fractie Van de Vorle.

Stemmenkanon
In al zijn jaren als gemeenteraadslid was hij een echt stemmenkanon. In 2002 kreeg Van de Vorle 2037 stemmen, 12 procent van alle uitgebrachte stemmen. Zijn partij behaalde dat jaar ook haar grootste succes met vijf zetels en leverde ook een wethouder. Maar al na een jaar leidde dat tot een breuk binnen de partij en ging Van de Vorle als eenmansfractie weer oppositie voeren.

Gezondheid
In 2006 nam hij afscheid van de Venrayse politiek omdat zijn gezondheid achteruit ging. Joost van de Vorle was ook jarenlang actief binnen de inmiddels opgeheven PNL, de Partij Nieuw Limburg.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Inwoners Oostrum woest over mogelijke komst Polen
Lau Geeraets
Lau Geeraets voor de rechter
Automobilist draait door voor camera Wegmisbruikers
Pool mishandeld in Venray
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen