Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Venray mag geen huur meer vragen voor leegstaande klassen

Geplaatst opvrijdag 17 april 2015 - 6:13

De gemeente Venray wordt geconfronteerd met een tegenvaller van bijna een ton per jaar. Ze mag niet langer huur vragen van nieuwe gebruikers van leegstaande schoollokalen.

Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State in een soortgelijke zaak in Helmond, die ook bindend is voor Venray en andere gemeenten in Nederland.

Leegstaande klaslokalen
De schoolgebouwen zijn eigendom van de gemeente. Als lokalen door gebrek aan leerlingen leeg kwamen te staan, werden ze de afgelopen jaren vaak verhuurd aan andere instellingen, zoals peuterspeelzalen en kinderdagverblijven.

Uit de uitspraak van de Raad van State blijkt evenwel dat de gemeente enkel huur mag vragen en innen als zij kan aantonen dat ze extra geld geïnvesteerd heeft om de lokalen geschikt te maken voor de nieuwe bestemming.

Begrotingsgat
Aangezien de gemeente Venray dat niet gedaan heeft voor de peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de lege lokalen, kan ze geen huur vragen. Dat mag wel als het schoolbestuur geen nieuwe bestemming vindt voor de lokalen en ze 'teruggeeft' aan de gemeente. De lokalen verliezen dan hun onderwijsbestemming.

Omdat de gemeente rekening had gehouden met de huurinkomsten, zit Venray vanaf 2016 met een gat van een ton in de begroting.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Provincie wil 5 miljoen extra uittrekken voor binnensteden
Half miljoen voor hockeyers in Venray
Raad van State buigt zich over sluiting De Nissehoff
Venray legt zich neer bij uitspraak over Nissehoff
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen