Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray maakt vaart met verbouwing schouwburg

Geplaatst opdinsdag 27 januari 2015 - 16:22

Nu de plannen voor een cultuurhuis in Venray definitief zijn afgeketst, wil de gemeente Venray voortvarend aan de slag met het opknappen van de schouwburg.

De renovatie van het theater wordt tevens aangegrepen om goede afspraken met elkaar te maken, onder meer over oneerlijke concurrentie. Op die manier kan de schouwburg met een 'schone lei' een nieuwe start maken.

Dat stellen Burgemeester en Wethouders in hun voorstel aan de gemeenteraad.

Schouwburg
De schouwburg is een halve eeuw geleden gebouwd. De zaal is vaker opgeknapt, maar de rest van de accommodatie niet. De schouwburg zou graag de foyer verbouwen, zodat die meer als een gemeenschapshuis gebruikt kan worden.

Het bestuur is ervan overtuigd dat de schouwburg door het gebrekkige gebouw de laatste jaren veel bezoekers heeft verloren.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Stekker uit Cultuurhuis in Venray
Melkkoe schouwburg Venray lijdt verlies
Afnemende steun voor cultuurhuis Venray
Theaterstoelen uit Schouwburg Venray te koop
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen