Overslaan en naar de inhoud gaan

Venray maakt kennis met onderwijsrobot

Geplaatst opwoensdag 12 december 2018 - 22:28

Het Raayland College in Venray heeft sinds een paar weken een eigen onderwijsrobot. Woensdag werd robot 'Nao' gepresenteerd tijdens de open dag.

Het doel is om leerlingen voor te bereiden op technologie waar ze volgens docent Ben Scholten sowieso mee te maken gaan krijgen.

Koudwatervrees
Zo worden de robots zoals Nao al ingezet in de zorg. "Door leerlingen er in een vroeg stadium mee te laten werken, voorkom je dat ze er later koudwatervrees voor hebben," stelt Scholten. Hij is de kartrekker van het project. De interactieve onderwijsrobot van het Raayland College leert leerlingen hoe je met een robot (samen)werkt, onder andere door hen zelf de robot te laten programmeren. Deze programma's regelen bijvoorbeeld dat de robot zinnen uitspreekt, beweegt of zelfs op een mens reageert.

Omdat robot Nao nog maar een paar weken in huis is, wordt op dit moment vooral nog onderzocht hoe het lesprogramma uit kan gaan zien. Leerling Jos van der Vorst mag de robot als eerste uitproberen.

L1

Sfeer
Volgens Scholten hoeven docenten niet te vrezen voor hun baan. "Voorlopig niet", geeft hij aan. Zolang een robot zaken zoals de sfeer in een klaslokaal nog niet kan herkennen, is er zeker nog menselijke tussenkomst nodig.

Moestuintje
Het college in Venray is niet de enige school in Limburg die bezig is met robotisering. Sinds een paar maanden heeft het Dendron College in Horst ook een robot. Niet voor tijdens de les, maar om het moestuintje in de hal van de school te onderhouden.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen